Sjösättningar 2022

Hej

Många hör av sig och vill ändra sjösättningsdatum.
Vi som är funktionärer i detta vill förstås hjälpa till med önskemål så mycket vi kan, men det finns gränser även för oss. Vi kan alltså inte byta datum efter allas önskemål utan att vi funktionärer får lägga ner radikalt mycket mer tid än vi har för att tillgodose er. Förutom att planera om på nytt, även praktiska detaljer som kan sätta käppar i hjulet så har vi också jobb att sköta, hinna med den egna båten, familjer som finns där och vill träffa oss under ledig tid…

Vi har en årlig rutin när det kommer till sjösättningar, dessa sker alltid sista helgen i april (undantag om det är valborg, då blir det helgen innan.) samt helgen 14 dagar senare i maj. Varje år, likadant. Det här vet vi.

Att ha sin båt klar inför sjösättningsdatum är nödvändigt för att det ska fungera för alla att komma i sjön. Vi kan inte komma åt att lyfta i båtar som är placerade långt in på varvet om andra båtar hindrar kranens väg.
Ett moment att ta hänsyn till, dvs. att går man upp sist under hösten så går man i sjön först nästkommande vår, på utsatt datum, annars fungerar det inte.
Alltså, bälgbyten, reparationer, service, de och andra åtgärder ska vara klara till utsatt sjösättningsdatum. Kan ni inte närvara vid sjösättning så meddela oss i god tid, kanske någon annan familjemedlem kan närvara och hjälpa till. Vi är ju för övrigt en båtklubb och där hjälps vi åt, det går att lyssna med någon annan medlem om en hjälpande hand.

Det är nu tre veckor kvar till sjösättning och tid finns för att färdigställa sin båt till sjösättning. Vi kommer nu inte göra några förändringar i sjösättningslistorna generellt.

Vi funktionärer lägger ner mycket tid på bland annat upptagningar, sjösättningar och även andra uppdrag. Vi hoppas på förståelse i det här.

Bästa hälsningar
Peter, Mats, Christer, Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s